duminică, 11 ianuarie 2009

Sugestie...

Poate n-am inteles eu cum trebuie scopul proiectului de IE sau poate ca ma gandesc ca incarcam internetul aiurea cu site-uri despre IE (toate cu continut similar), dar as avea o propunere pentru cei ce se ocupa de tema proiectului de IE.

Cred ca ar fi mult mai interesant daca in anul urmator s-ar posta o lista cu ariile ce pot fi acoperite de proiect, iar site-ul si blog-ul ar avea aceeasi tema (dar nu IE again :P).

Lista mea:
1. Fotografie - galerii foto (aici se poate face ceva complicat, gen spatiu pentru useri care isi incarca galeriile foto), tutoriale despre fotografie, stiri despre expositii, concursuri
2. Cinema - informatii despre filme vechi si noi, comentariile autorilor la filmele pe care le-au vizionat, stiri despre aparitii, despre Box Office.
3. Muzica
4. Sport
5. Programare - tutoriale, best practices

Cred ca ar fi mult mai interesant mai ales in sensul de a vedea inclinatiile studentilor spre alte domenii decat IT (in afara de cei cu "Programarea" :P).
....In concluzie, asteptam cu nerabdare programa de anul viitor.

2 comentarii:

oli spunea...

eu reusesc sa inteleg sensul unei pagini despre ie. Scopul cred ca e, printre altele, sa ne documentam mai mult despre diverse subiecte legate de ie pentru a putea umple pagina/blogul cu continut. Si pana la urma au avut succes cu multi colegi de-ai nostri. Cineva (nu mai stiu cine) spunea chiar ca pana la proiectul asta facultatea a fost o porcarie si acum a inceput sa ii placa.

oli spunea...

DAR
chiar daca inteleg motivul lor pentru proiectul la IE despre IE as prefera totusi, de exemplu, un proiect in care sa facem site+blog despre problemele noastre existentiale. Motivul e super simplu.. ca sa iasa un lucru bun site+blog-ul asta trebuie sa aiba ca subiect ceva ce ii pasioneaza pe participanti intr-o masura foarte mare. Si ce poate pasiona pe cineva mai mult (chiar pe cineva care citeste in timpul liber surse de kernel) decat propria sa persoana cu problemele ei existentiale si frustrarile ei. Eventual sa se doreasca sa fii in primii 10 pe google daca cauti "frustrari personale". Si chiar ar avea vizitatori. Genuine vizitatori that is nu colegi care dau din mila un click dar nu citesc nimic pentru ca oricum sunt satui pana peste cap de site-uri despre ie. Sau mame pe care le punem noi sa dea click de la servici sau.. Ne cunoastem atat de putin unii pe altii in facultatea asta si e pacat pentru ca eu cred ca din tot ce ne ofera facultatea cei mai fascinanti sunt oamenii. Nu CORBA, nu java, nu ajax, nu xsl.